Nieuwe Kia Carnival maakt eerste kilometers

Carnival/Sedona krijgt vervolg

Kia Carnival/Sedona
Kia Carnival/SedonaKia Carnival/SedonaKia Carnival/SedonaKia Carnival/SedonaKia Carnival/Sedona

De Kia Carnival is hier in Nederland al jaren uit het aanbod verdwenen, maar in andere oorden vinden de Zuid-Koreanen nog genoeg klanten voor de MPV. De volgende generatie is nu voor het eerst tijdens testwerk aangetroffen.

De succesjaren van de MPV liggen hier in Nederland alweer aardig ver achter ons. In Azië en Noord-Amerika zijn ze echter nog altijd gek op de ruimtereuzen. De Kia Carnival, in Amerika te koop als Sedona, houdt het dan ook zeker nog niet voor gezien. In 2018 werd de huidige generatie nog even opgefrist voor een tweede run, maar de opvolger treedt over pakweg een jaartje aan. De vierde generatie maakt zijn eerste testkilometers en die zie je hier op je scherm staan.

Uiteraard behoudt de MPV zijn ruimtelijke vormen, maar het lijkt erop dat de nieuwe Carnival/Sedona een wat meer gestrekte en hoekige koets krijgt dan de huidige. De raamlijn zit relatief wat lager en de neus loopt iets minder schuin af. Verder laat de camouflage nog veel aan de verbeelding over. Uiteraard zal de vernieuwing zich ook op technisch vlak duidelijk uiten. De uitgaande Carnival stamt immers al uit 2014. Verwacht opnieuw grote vier- en zescilinder benzinemotoren, deze keer waarschijnlijk ook ondersteund met elektrische kracht. De nieuwe Sorento komt immers ook met een vorm van hybride aandrijving en de Carnival kijkt qua aandrijving over het algemeen het kunstje bij zijn SUV-broer af.

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.