Kia blikt vooruit op ruimtelijke Carnival

Kia Sedona/Carnival teaser
Over een paar weken opent de New York International Auto Show z'n poorten. We verwachten weer een hoop automobiele nieuwigheden. Kia warmt het publiek middels een teaser alvast op voor een nieuwe ruimtereus.

In 2008 knipte Kia de Carnival uit de Nederlandse folder. De Koreaanse kolos was al niet bepaald een verkoopknaller, maar door de destijds getroffen belastingmaatregelen was de Carnival de moeite van het leveren gewoonweg niet meer waard.

Wie in het vervolg een grote Kia wilde, was aangewezen op de kleinere Carens of op een SUV als de Sorento. Van het model dat bij ons verdween, werd in 2006 de tweede generatie geïntroduceerd. Die rijdt in licht gewijzigde vorm nog altijd rond in onder andere de Verenigde Staten, waar de forse Kia overigens als Sedona door het leven gaat.

Tot zover de kleine terugblik. Ook Kia heeft door dat de Carnival wel aan vervanging toe is, en laat dat blijken door deze teaser de wereld in te sturen. De afbeelding wordt vergezeld van de mededeling dat de auto op deze computertekening een achtzitter wordt die ook de avonturier van passend vervoer moet voorzien. Het lijkt erop dat de Koreanen het conventionele ontwerp van een personenbusje laten varen en kiezen voor een vlottere verschijning. Of de 'avonturier' op de New York Auto Show ook daadwerkelijk een Carnival gepresenteerd krijgt met een modderbestendigde jas, valt nog te bezien. Op de afbeelding zijn, naast een schuifdeur, namelijk geen sporen van extra kunstof of iets dergelijks te bespeuren.

Wat we wél zien, is een auto die overduidelijk als Kia te herkennen valt. Een forse grille, kenmerkende lichtunits en een vleugje Carens maken van de toekomstige Carnival een auto die prima tussen z'n broers en zussen in de showrooms kan staan. De kans dat de Carnival ook het Nederlandse dealernetwerk zal aandoen, schatten wij echter laag in.

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.