Nieuwe Kia Carens strak in het pak

Kia Carens
Het lijkt MPV-dag te gaan worden op autoweek.nl. Na de Toyota Verso staat namelijk de volgende familieauto te trappelen: de Kia Carens, terug van weggeweeest.

De vorige Carens is tot 2011 leverbaar geweest in Nederland maar in de eerste helft van 2013 staat er een splinternieuwe in de showrooms. Hoe de 5- of 7-zits MPV er in het echt uitziet, dat gaan we voor het eerst meemaken in Parijs, eind deze maand, waar de Kia z'n wereldpremière beleeft samen met de splinternieuwe ProCee'd. Het Koreaanse merk laat verder nog geen details van de nieuwe Carens los, behalve dat-ie een langere wielbasis heeft dan z'n voorganger en er een stuk vlotter uitziet dan z'n voorganger - maar dat had je zelf ook al wel gezien.

Als basis voor de Carens dient de Cee'd dus ook op motorisch vlak zijn er overeenkomsten. Zo wordt de Carens leverbaar met een 1.6 benzinemotor van 135 pk en een 115 pk sterke 1.7 diesel. Of de MPV ook de nieuwe 1.2 turbomotor krijgt, is nog even afwachten.

Lezersreacties (46) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.