In detail: vernieuwde Kia Carens

Prijzen opgefriste Koreaan

Kia Carens facelift
In Parijs presenteerde Kia de Carens, die net zijn tweede levensfase is ingedoken. Vandaag hebben we alle Nederlandse details, waaronder de prijskaartjes!

De vernieuwde Kia Carens is optisch te herkennen aan de voor- en achterbumpers. Ook de mistlampen, achterlichtunits en grille zijn aangescherpt. Nieuwe 17-inchwielen en een nieuwe lakkleur (Mysterious Blue) maken deel uit van de bijpuntsessie.

In het interieur is het materiaalgebruik verbeterd. Voortaan staat ook leren bekleding met een diamantpatroon op de bestellijst. Eveneens nieuw is het 7 inch metende touchscreen, gekoppeld aan een infotainmentsysteem dat zowel Android Auto als Apple CarPlay ondersteunt.

Nieuw voor de Carens met 1.7 CRDi-dieselmotor is het Eco Pack. Het bestaat uit een start-stopsysteem, Michelin-banden met lage rolweerstand en een handgeschakelde zesbak met andere bakverhoudingen. De 1.7 CRDi Eco Pack stoot 109 g/km CO2 per kilometer uit. Op de bestellijst staat uiteraard ook een 1,6-liter GDi benzineversie met 135 pk en een 2,0-liter metende GDi, eventueel gekoppeld aan een automaat, met 166 pk.

De 1.6 GDi kent een vanafprijs van 24.995 euro. 2.0 GDi mag mee vanaf 30.995 euro. Wie de 2.0 GDi met automaat wenst, moet minimaal 36.395 euro aftikken. De 1.7 CRDi kent een vanafprijs van 25.995 euro.

Lezersreacties (44) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.