Nieuwe Karma Revero krijgt BMW-hart

Ook nieuwe generatie is een plug-in hybride

Karma Automotive

Karma Automotive meldt dat de hagelnieuwe Revero een gedeeltelijk uit Beieren afkomstig hart krijgt. Een geblazen driecilinder van BMW zal namelijk deel uitmaken van de aandrijflijn.

Karma Automotive neemt later deze maand drie nieuwkomers mee naar Auto China en een daarvan is de volledig nieuwe Revero. Net als de huidige Revero, in feite een doorontwikkeling van de Fisker Karma, wordt dat een plug-in hybride. Die uitgaande Revero heeft een van General Motors afkomstige 2,0-liter grote viercilinder als range-extender. Voor de nieuwe Revero winkelt Karma Automotive in de magazijnen van BMW. Het monteert namelijk een TwinPower driepitter in zijn nieuwe plug-in hybride.

De nieuwe Revero, waarvan nu een nieuwe schimmige afbeelding wordt getoond, krijgt twee elektromotoren op zijn achteras. De plug-in moet in zo'n 4,5 tellen naar een snelheid van 100 km/h kunnen schieten. BMW is overigens geen vreemde voor Karma Automotive. BMW haakte in 2015 al aan bij het bedrijf en hield zich samen met Karma bezig met de ontwikkeling van de generatoren.

 

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.