Jaguar F-Pace SVR is los

Kluif voor de Quadrifoglio

Jaguar F-Pace SVR
Jaguar F-Pace SVRJaguar F-Pace SVRJaguar F-Pace SVRJaguar F-Pace SVRJaguar F-Pace SVRJaguar F-Pace SVRJaguar F-Pace SVRJaguar F-Pace SVRJaguar F-Pace SVRJaguar F-Pace SVR
Jaguar heeft de beursvloer van New York gekozen als platform om de F-Pace SVR op te presenteren. De topversie van die Engelse hoogpotige wordt bedeeld met 550 pk!

Jaguar doet met de 380 pk sterke F-Pace S al even mee in het segment van de sportieve SUV's, maar met deze SVR-versie laat het merk het angstzweet in met name Duitsland en Italië pas echt stromen. De F-Pace SVR krijgt namelijk een 5,0-liter V8 mee, een bekende achtcilinder die in de SUV 550 pk en 680 Nm levert!

Met deze bonk spierkracht lanceert de vierwielaangedreven F-Pace SVR zich in 4,3 tellen naar een snelheid van 100 km/h. Het versnellen stopt bij een snelheid van 283 km/h. De veren zijn aan de voorzijde 30 procent stijver dan die van reguliere F-Paces. Achter zijn ze 10 procent straffer dan bij de reguliere versies. Tevens moet de auto 5 procent minder overhellen, al was dat iets waar de F-Pace niet bepaald een handje naar had. Extra krachtige remmerij moet de F-Pace SVR weer fatsoenlijk tot bedaren kunnen brengen. Jaguar rust zijn sportieve SUV verder uit met een elektronisch aangestuurd differentieel (EAD).

Geen SVR zonder de nodige uiterlijke aankleding. Zodoende is ook deze F-Pace SVR uitgerust met uitbundig en van grote koelopeningen voorzien spoilerwerk. een typische SVR-motorkap en 21-inch lichtmetaal. 22 inch grote wielen zijn optioneel. Wielkastverbreders zijn aanwezig om de brede uitstraling van de auto nog even aan te zetten. Een speciaal uitlaatsysteem met actieve kleppen zorgt ongetwijfeld onder alle omstandigheden voor een fraaie akoestiek; het systeem is overigens 6,6 kilo lichter dan het standaard uitlaatsysteem van de F-Pace. Vanbinnen bepalen sportieve stoelen, de nodige SVR-emblemen en de Sport Shift Selector het beeld.

Met 550 pk is deze hoogpotige net minder krachtig dan de F-Type SVR, de Range Rover Sport SVR en de Jaguar XJR575, die over 575 pk beschikken. Gedoodverfde concurrent Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio is met een 0-100-tijd van slechts 3,8 seconden en een bewezen sportief weggedrag nog altijd een bijzonder indrukwekkende auto, maar moet het op vermogensgebied met zijn al tamelijk indrukwekkende 510 pk alsnog afleggen tegen de nieuwe Brit. De vooralsnog krachtigste Porsche Macan heeft nog minder te zeggen tegen de nieuwkomer: de Macan Turbo met Performance Package levert 440 pk.

Informatie voor de Nederlandse markt volgt spoedig.

Video

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum