Nieuwe Hyundai Accent voor Amerika

Hyundai Accent
De Amerikanen hebben op de New York Auto Show kennisgemaakt met hun nieuwe Hyundai Accent. De auto is een voorbode voor de nieuwe Europese Accent. Die wordt aan het eind van dit jaar verwacht.
De Amerikanen hebben op de New York Auto Show kennisgemaakt met hun nieuwe Hyundai Accent. De auto is een voorbode voor de nieuwe Europese Accent. Die wordt aan het eind van dit jaar verwacht.  In Europa wordt de nieuwe Hyundai Accent aan het einde van dit jaar verwacht. Dan komen een 3- en 4-deurs model op de markt. De 5-deurs versie volgt aan het einde van 2006 en wordt volgens de Nederlandse Hyundai-woordvoerder een 'spannender model'.
De Amerikaanse Accent is volgens de fabrikant een flinke stap vooruit. "Hoewel de auto maar een kleine 5 cm is gegroeid, voelt het interieur alsof de auto in een hogere klasse valt dan zijn voorganger." Met name de ruimte voor de achterinzittenden is gegroeid. Dat is mede bereikt doordat de wielbasis met bijna 6 cm is gegroeid.
De nieuwe generatie Hyundai Accent is een zustermodel van de onlangs gepresenteerde Kia Rio. De Accent onderscheidt zich voornamelijk van zijn voorganger door de opvallende koplampen en de wat grotere wielen, die de auto een wat stoerder karakter geven.
In de VS is de Accent onder meer leverbaar met een CVVT-transmissie. Die is gekoppeld aan een 110 pk sterke 1,6-liter motor. Ook zijn een handgeschakelde 5-versnellingsbak en een 4-traps automaat leverbaar. Het is niet bekend of al deze transmissies de oversteek naar Europa zullen maken.