Nieuwe Hummer laat zich al een beetje zien

Met open én gesloten achterzijde

GMC Hummer
GMC HummerGMC HummerGMC HummerGMC HummerGMC Hummer

GMC heeft een aantal beelden vrijgegeven van de gloednieuwe Hummer. De bekende naam maakt komend najaar zijn rentree en daarbij zien we ook behoorlijk bekende vormen terugkeren.

Hummer, dat bestond toch niet meer? Klopt, maar dit jaar komt daar verandering in. Als model van GMC gaat de Hummer deel uitmaken van de moderne tijd. De moderne tijd ja, want de Hummer wordt volledig elektrisch. Wie had dat bij de vorige Hummers durven dromen? Eigenlijk had de nieuwe rauwdouwer afgelopen voorjaar al moeten worden getoond, maar de pandemie gooide roet in het eten. Nu staat de onthulling voor dit najaar gepland. GMC brengt dat nog graag even onder de aandacht en is zo vriendelijk om de Hummer alvast een paar keer (deels) te laten zien.

Hoewel het nog gaat om schimmige plaatjes, een kleimodel en een kale carrosserie, is in grote lijnen al wel te zien dat de Hummer qua uiterlijk aardig trouw blijft aan zijn benzine slurpende voorvaders. Qua lijnenspel dan, want qua aandrijving wordt het een heel ander verhaal. De Hummer wordt een maar liefst 1.000 pk sterke EV, die in 3 seconden naar 60 mph (96 km/h) schiet. Uiteraard betekent een dergelijke elektrische aandrijflijn ook dat het een waar monster qua koppel wordt, al heeft Hummer het nog over een ongetwijfeld enigszins misleidende '15.600 Nm'. Dat zal niet op de normale wijze berekend zijn, reken eerder op zo'n 1.100 Nm, nog steeds meer dan genoeg! Genoeg in elk geval om alvast eens met het Amerikaanse leger om tafel te gaan om te kijken of er ook weer een Humvee kan komen.

Komende herfst trekt GMC eindelijk het doek van de nieuwe Hummer en dan opent het ook gelijk de orderboeken, zo laat het merk weten. Daarna moeten we nog wel even geduld hebben, want de productie van de Hummer begint pas een jaar later, in de herfst van 2021 dus.

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.