'Nieuwe Honda Civic Type-R 330 pk sterk'

Terechte claim

Honda Civic Type-R
Honda Civic Type-RHonda Civic Type-RHonda Civic Type-RHonda Civic Type-RHonda Civic Type-RHonda Civic Type-RHonda Civic Type-RHonda Civic Type-R

Toen Honda in juli dit jaar de jongste Civic Type-R liet zien, riep het vol trots dat de nieuwe hot hatch de sterkste Civic Type-R ooit was zonder daarbij een daadwerkelijk vermogen op te geven. Honda's claim lijkt echter volkomen terecht.

De Civic-adepten van CivicXI.com hebben naar eigen zeggen de specificaties van de nieuwe Honda Civic Type-R opgedoken in de brochure van de nieuwe koning van het gamma. De jongste Honda Civic Type-R krijgt volgens die gegevens een 330 pk en 420 Nm sterke 2.0, een geblazen viercilinder benzinemotor. De motorcode in de brochure is gelijk aan die van de krachtbron in de vorige Type-R, wat erop wijst dat de 2.0 in de nieuweling een doorontwikkeling is van het hart van de vorige.

In de vorige generatie Honda Civic Type-R was de 2.0 goed voor 320 pk en 400 Nm. De toerentallen waarbij het maximale vermogen en het maximale koppel wordt vrijgegeven, zijn met achtereenvolgens 6.500 tpm en 2.500 tpm onveranderd. Het wagengewicht van de nieuwe Type-R zou met 1.390 kilo echter 10 kilo boven dat van zijn voorganger liggen.

Hoe dan ook: de nieuwe Civic Type-R belooft weer een waar bommetje te worden waar bijvoorbeeld de Volkswagen Golf GTI een behoorlijke kluif aan krijgt om hem wat stuurpret betreft te verslaan.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.