Nieuwe (en meest ernstige) aanklacht tegen Ghosn

Houden we het nog bij?

Carlos Ghosn

Er lijkt geen einde te komen aan het aantal aanklachten die bij voormalig topman Carlos Ghosn op de deurmat vallen. Nissan heeft namelijk wederom een nieuwe aanklacht ingediend tegen de oud-topman. Het gaat wederom om een miljoenenbedrag waarbij Nissan zijn vraagtekens zet.

 

Dit keer zou het gaan om een bedrag van in totaal 5 miljoen dollar dat Nissan op verzoek van Ghosn aan een bedrijf betaalde. Achteraf bleek de autobaas er zelf rijker van te worden.

"Zulk wangedrag is volledig onacceptabel", stelt Nissan in een verklaring. "Daarom verzoeken wij Ghosn een toepasselijke strenge straf te geven." Het is de vierde en naar verluidt meest ernstige aanklacht tegen de voormalig topman. Hij werd in november gearresteerd op verdenking van financieel wangedrag en zelfverrijking. Ghosn spreekt alle beschuldigingen tegen.

De gevallen autobaas zit vast in Japan op verdenking van fraude, belastingontduiking en andere wanpraktijken. Begin maart kwam hij op borgtocht vrij, maar hij werd later weer opgepakt na nieuwe aanklachten tegen hem. Ghosn gaf behalve aan Nissan ook leiding aan Renault en een samenwerkingsverband met Mitsubishi, die hem ondertussen allemaal het gat van de deur wezen.

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.