Nieuwe COO voor Volkswagen

Nieuwe functie, bekende naam

Ralf Branstätter COO Volkswagen
Per 1 augustus gaat Ralf Brandstätter als Chief Operating Officer (COO) aan de slag bij Volkswagen. Nadat de Duitser al een kwarteeuw voor het merk heeft gewerkt, bekleedt hij deze nieuwe functie.

Als COO werk je nauw samen met de CEO, maar draag je meer verantwoordelijkheid voor het dagelijks beleid en de operationele gang van zaken. Na een studie Industriële Engineering betrad de 49-jarige Brandstätter de Volkswagen Group in 1993. Sindsdien groeide hij uit van assistent van de raad van bestuur bij het secretatiaat-generaal, tot hoofd van de inkoop van metalen voor chasis en aandrijflijnen naar Head of Group Procurement Exterieur.

Volkswagens CEO, Herbert Diess, geeft aan blij te zijn met Brandstätters commerciële en technische expertise. Naast zijn functie als COO blijft Brandstätter bestuurslid van het merk en in die functie verantwoordelijk voor de inkoop. Op dit moment werken wereldwijd 198.000 mensen voor Volkswagen.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.