Nieuwe BMW 5-serie Touring: opwaartse lijn

Ook als i5?

Spyshots BMW 5-serie Touring
Spyshots BMW 5-serie TouringSpyshots BMW 5-serie TouringSpyshots BMW 5-serie TouringSpyshots BMW 5-serie TouringSpyshots BMW 5-serie TouringSpyshots BMW 5-serie Touring

2023 wordt het jaar waarin BMW een geheel nieuwe generatie van de 5-serie naar voren schuift. We hebben de nieuwe BMW 5-serie al in meerdere versies gezien, maar de Touring bleef tot op heden buiten beeld. Tot vandaag!

BMW introduceert in 2023 een geheel nieuwe generatie van de 5-serie. Die is ingepakt in estkostuum al in meerdere varianten voorbij de lens van onze spionagefotograaf gereden. Zo hebben we niet alleen relatief conventionele exemplaren gespot, maar ook al een elektrische i5 en zelfs de nieuwe M5. Nu kunnen we je de kersverse 5-serie Touring voor het eerst laten zien.

BMW 5-serie Touring

De huidige BMW 5-serie Touring.

Hoewel cross-overs en SUV's de consument bij de traditionele stationwagon lijken weg te houden, blijven pakezels in het segment van de Audi A6, Mercedes-Benz E-klasse en BMW 5-serie belangrijk. Het is niet verwonderlijk dat de nieuwe E-klasse er ook weer als Estate komt en Audi zelfs het elektrische equivalent van de A6 als Avant gaat voeren. BMW komt eveneens gewoon weer met een 5-serie Touring, zo bewijzen deze foto's van een ingepakt testexemplaar. Hoewel BMW met trouw blijft aan het bekende Touring-concept lijkt er toch iets te veranderen. Zo krijgt de nieuwe 5-serie Touring een sterker oplopende schouderlijn dan het huidige model en lijkt de daklijn iets eerder omlaag te duiken. Net als de sedan heeft ook de 5-serie Touring portiergrepen die gedeeltelijk in de portieren zijn verzonken.

De nieuwe 5-serie sedan krijgt zoals gezegd een elektrische versie die i5 gaat heten. Of er een elektrische Touring komt? Het zou zomaar kunnen, maar het is onwaarschijnlijk dat we daarvan op deze foto's bewijs zien. BMW heeft stickers op de auto geplakt waarmee het aangeeft dat het een geëlektrificeerd voertuig betreft. Geen volledig elektrische variant dus. Op de eerder gesnapte BMW i5 zat een sticker die specifiek aangaf dat het een volledig elektrisch testvoertuig betrof. De dichte grille lijkt van een afstandje te wijzen op een elektrische aandrijflijn, maar wie goed kijkt, ziet dat het een semi-dichte nierengrille met actieve lamellen betreft zoals we die onder meer op de ingepakte M5 al zagen. Die nieuwe M5 wordt een plug-in hybride en het lijkt er sterk op dat dit testmodel ook een plug-in hybride aandrijflijn heeft.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum