Nieuwe Mercedes-Benz E-klasse beter dan ooit te zien

Geheel volgens voorspelling

Spyshots Mercedes-Benz E-klasse
Spyshots Mercedes-Benz E-klasseSpyshots Mercedes-Benz E-klasseSpyshots Mercedes-Benz E-klasseSpyshots Mercedes-Benz E-klasseSpyshots Mercedes-Benz E-klasseSpyshots Mercedes-Benz E-klasseSpyshots Mercedes-Benz E-klasse

Je zou het wellicht niet zeggen, maar de huidige generatie Mercedes-Benz E-klasse is al zes jaar onder ons. Daarmee is 'de E' stukken ouder dan de C- en S-klasse, maar gelukkig heeft Mercedes-Benz een geheel nieuwe generatie in de ontwikkelingskamers staan.

De nieuwe E-klasse staat voor 2023 op de rol en die timing komt zeer goed uit. In datzelfde jaar brengt BMW namelijk een volledig nieuwe 5-serie op de markt. Op deze set spionagefoto's is het nieuwe wapen van Mercedes-Benz beter dan ooit te zien.

Van het ontwerp van de nieuwe E-klasse zakt je broek ongetwijfeld niet af. Designtechnisch sluit de hij net als zijn voorgangers prima aan bij zijn kleinere en grotere broer. Ook aan het concept veranderd niet veel: de nieuwe E-klasse komt weer als sedan én als Estate. Verder komt er niet opeens een elektrische E-klasse, daarvoor heeft Mercedes-Benz de EQE immers. Daarmee kiest Mercedes-Benz voor een andere strategie dan BMW dat van de 5-serie een elektrische i5 gaat voeren. AMG-versies komen er natuurlijk ook weer. Kijk niet gek op als de sterkste 63 een plug-in hybride wordt met de 843-pk aandrijflijn van de AMG GT 4-Door 63 S E Performance.

a href=

Mercedes-Benz E-klasse - illustratie: Larson

Net als de C- en E-klasse rust de nieuwe E-klasse op het MRA2-platform, een modulaire basis die uiteraard weer tot een stel plug-in hybride motorversies zal leiden. Een E-klasse Coupé en Cabriolet komen er niet meer. Althans, niet meer als E-klasse. In de vorm van de CLE Coupé en CLE Cabriolet komt Mercedes-Benz met een tweetal modellen dat de coupé's en cabriolets van de C- en E-klasse vervangt.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.