Nieuwe BMW 2-serie Coupé duikt op

De enige 2 met RWD

Spyshots BMW 2-serie Coupé
Spyshots BMW 2-serie CoupéSpyshots BMW 2-serie CoupéSpyshots BMW 2-serie CoupéSpyshots BMW 2-serie CoupéSpyshots BMW 2-serie CoupéSpyshots BMW 2-serie Coupé

BMW werkt achter de schermen hard aan een volledig nieuwe generatie van de 2-serie Coupé. Een ingepakt testexemplaar is vanuit alle hoeken op de gevoelige plaat vastgelegd.

BMW heeft in relatief korte tijd een leger aan nieuwe modellen gepresenteerd, en er zit nog een aantal nieuwkomers in het vat. De eind vorig jaar geïntroduceerde 2-serie Gran Coupé is een voor de 2-serie nieuw model dat momenteel nog een stel op leeftijd geraakte broertjes en zusjes heeft. De 2-serie Active en Gran Tourer worden straks opgevolgd door de nieuwe 2-serie Tourer en ook voor de 2-serie Coupé en Cabrio heeft BMW opvolgers in zijn ontwikkelingskamers staan. De nieuwe 2-serie Coupé is nu vanuit alle hoeken te zien.

De nieuwe 2-serie Coupé wordt net als zijn tevens nog te onthullen Cabrio-broer een vreemde eend binnen de 2-familie. De 2-serie Gran Coupé en de straks nieuwe 2-serie Active Tourer staan namelijk op het voorwielaangedreven UKL-platform dat we onder meer van de 1-serie kennen. Voor de 2-serie Coupé en Cabrio heeft BMW echter een ander platform klaarliggen. Dat duidelijk als sportiever in de markt gezette duo komt namelijk op een variant van het CLAR-platform te staan en dat betekent dat het in de basis achterwielaandrijvers worden.

De 2-serie Coupé lijkt een relatief traditioneel gelijnd model te worden dat daarmee de bloedlijn van zijn voorganger duidelijk voortzet. Het op deze foto's zichtbare testmodel, gesnapt op een opslagterrein in München, lijkt het opvallend genoeg zonder de uit de kluiten gewassen nierengrille van auto's als de 4-serie Coupé te moeten doen. Net als de op stapel staande, op de nieuwe 4-serie Gran Coupé gebaseerde i4 heeft de 2-serie Coupé in de koets verzonken portiergrepen. Reken op een uitgebreide mix vier- en zescilinders, waaronder op termijn mogelijk weer een machtige M2-variant. Een onthulling verwachten we niet voor volgend jaar.

PRIVATE LEASE BMW 2-serie

Alphabet
BMW 218i Gran Coupé Business Edition (4D/7A)
€ 799
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.