Nieuwe Audi A7 Sportback duikt op als schaalmodel

A8 achterna

Nieuwe Audi A7 Sportback duikt op als schaalmodel
Helaas voor Audi is de nieuwe A7 Sportback al voor zijn onthulling op internet beland, maar niet in de vorm waarin je de auto het beste kent!

De splinternieuwe tweede generatie van Audi's A7 Sportback verkent namelijk als schaalmodel de digitale wegen.

In grote lijnen blijft de A7 Sportback trouw aan het ontwerp van het in 2010 gelanceerde origineel, een auto die destijds als Audi's antwoord op de CLS-klasse van Mercedes-Benz moest fungeren. De achterzijde van de nieuwe A7 Sportback kunnen we helaas nog niet laten zien, maar uit eerdere spionagebeelden viel al op te maken dat hier een doorlopende lichtbalk komt, een designkenmerk dat ook de achtersteven van vlaggenschip A8 siert. Net als de A8 heeft ook de nieuwe A7 iets weg van de door Marc Lichte getekende Prologue Concept. Het achterste van de A7 lijkt ten opzichte van het huidige model minder te 'hangen'.

De nieuwe generatie A7 Sportback maakt net als de A8 en straks de nieuwe A6 de overstap naar het MLBevo-platform. Op de bestellijst komt een uitgebreide mix van benzine- en dieselmotoren te staan en liefhebbers van sportief sturen kunnen uiteraard weer bij Audi terecht voor een S7 en zelfs een RS7, al zal die laatste waarschijnlijk niet direct bij de lancering van de A7 Sportback naar voren worden geschoven.

In Nederland zijn sinds 2010 1.504 A7's aan de man gebracht. In 2011 beleefde de auto zijn topjaar. Toen werd met 721 stuks ruim de helft van alle A7's in ons land verkocht.

Deze tweede generatie A7 Sportback is overigens heus niet de enige auto die voor zijn onthulling als modelauto opdook. Zo gingen auto's als de Land Rover Discovery, de Volvo V90, de Volvo S90, de Bentley Bentayga, de Citroën C3 Aircross, de Ferrari 458 Speciale Spider en de BMW X5 hem voor.

PRIVATE LEASE Audi A7

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (48) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.