‘Nieuwe Audi A4 is knipoog naar oer-Quattro’

Maar wanneer komt-ie?

Audi A4

De Audi A4 viert dit jaar zijn kwarteeuw-feestje, want het is precies 25 jaar geleden dat Audi de ondertussen wereldwijd bekende typenaam introduceerde. Achter de schermen is Audi druk bezig met de ontwikkeling van een vernieuwingskuur voor de huidige generatie die “veel sportiever” belooft te worden.

Althans, dat is wat Audi’s exterieurontwerper Francesco D’Amore belooft. In een interview dat op Audi’s sociale kanalen verscheen, beschrijft hij kort wat we van de nieuwe A4 kunnen verwachten. “Bij het begin van de ontwerpfase van de geheel nieuwe A4 hebben we ons op de kwaliteit gericht. Hij moet vooral sportiever worden dan de huidige A4. Daarvoor hebben we één icoon voor ogen gehouden”, vertelt D’Amore in de korte video. Hij verklaart dat het om de oer-Quattro uit de jaren 80 gaat. Volgens hem de auto van Audi die met de meeste emotie is gebouwd. 

We krijgen verder nog geen glimp van de nieuwe Audi te zien. De ontwerper zegt dat de koplampen met veel “bijzondere elementen” zijn getekend en verder kunnen we grote luchthappers verwachten. Een sportieve inslag doet de A4 wellicht goed, want de verkoopcijfers van de huidige generatie spreken boekdelen. In ons land is de populariteit bijna gehalveerd ten opzichte van tien jaar terug. In vergelijking met de oer-A4 zit het merk nu zelfs op slechts eenderde van de verkoop. Wanneer we de vernieuwde A4 kunnen verwachten, is nog de vraag. Vorig jaar kreeg de middenklasser nog een (zeer) milde facelift van Audi.

PRIVATE LEASE Audi A4

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (63) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.