Niet voor ons, wel in 't nieuw: Toyota Vios

Toyota Vios 2013
Toyota Vios 2013Toyota Vios 2013Toyota Vios 2013Toyota Vios 2013Toyota Vios 2013Toyota Vios 2013Toyota Vios 2013Toyota Vios 2013Toyota Vios 2013Toyota Vios 2013Toyota Vios 2013Toyota Vios 2013Toyota Yaris Vios
In Shanghai zal Toyota z'n kakelverse Vios presenteren, een compacte sedan in het B-segment. Naar Europa komt -ie niet, ondanks z'n frisse uiterlijk.

Ontzettend spannend is de nieuwe Toyota Vios niet, maar hij is stukken beter geslaagd dan z'n voorganger (foto 14). Normaal gesproken worden deze kleine, ietwat smalle sedannetjes in Europa met enige scepsis ontvangen. Auto's 'met kont' zijn in Nederland vooral pas in trek vanaf het D-segment. De kans is groot dat je hem nog nooit op de weg hebt gezien, maar in Zuidoost-Azië is de Vios daarentegen een van de bestverkopende auto's.

De Vios, ook wel Balte genoemd in sommige markten, is een sedanversie die gebaseerd is op de Toyota Vitz, die bij ons weer Yaris heet. Aan de voorzijde zien we de kenmerkende nieuwe Toyota-neus, die al z'n debuut maakte op de nieuwe Auris.

'Value beyond belief' is het motto dat Toyota in z'n hoofd had bij het ontwikkelen van de Vios. Veel voor weinig dus. De compacte sedan meet 4.410 mm in de lengte,1.700 mm in de breedte en is 1.475 mm hoog. Kenmerkende waarden voor een dergelijke sedan: relatief smal en hoog. Onder de kap ligt een 1.5-liter grote benzinemotor die 107 pk en 142 Nm naar de vooras stuurt. Zelf schakelen is mogelijk, maar wie liever lui dan moe is, kan dat ook aan een automatische transmissie overlaten.

De luxere en sportiever ogende S-uitvoeringen krijgen 16-inch lichtmetaal, mistlampen, lederen bekleding en een starknop voor de motor. Airconditioning is eveneens standaard op de S. 'Kale' exemplaren krijgen uiteraard gewoon twee plofzakken en ABS.

PRIVATE LEASE Toyota Yaris

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum