Niet voor Europa: Volkswagen Gol

Volkswagen Gol
Volkswagen GolVolkswagen GolVolkswagen GolVolkswagen GolVolkswagen GolVolkswagen Gol
Gol? Jawel, goal in het Spaans. In 1980 bracht Volkswagen het model op de markt, en sinds 1987 is het de best verkochte auto van het Zuid-Amerikaanse land. Op de Sao Paulo Auto Show presenteert Volkswagen de zesde generatie.

We hebben hier dus niet te maken met een Golf. Ook niet met een Polo overigens, al doet zijn neus anders vermoeden. Sinds de introductie van de Gol in 1980 hebben zo'n 4,5 miljoen Gol'tjes de fabriek verlaten. De Gol is vooral erg basic en is typisch een auto voor de Zuid-Amerikaanse markt.

Op de B-segmenter zien we, hoe kan het ook anders, duidelijk de familietrekken van Volkswagen terug. Van voren lijkt de Gol wel erg veel op de huidige Polo en ook de achterkant is overduidelijk herkenbaar als een auto uit Wolfsburg. Al komt hij uit Brazilië. De Gol mag weg voor een prijs die net iets boven de 10.000 euro zal liggen. Om de prijs zo laag mogelijk te houden staat hij op het platform waar de Polo, Ibiza en Fabia van de vorige generatie op stonden.

De Gol zul je niet snel terug zien op de Nederlandse wegen, de compacte Volkswagen is speciaal ontwikkeld voor de Zuid-Amerikaanse markt.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (78) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.