'Nederlander krijgt topfunctie bij Audi'

Nieuwe verkoop- en marketingdirecteur

Audi logo
Audi is van plan om de Nederlander Bram Schot aan te stellen als de nieuwe verkoop- en marketingdirecteur van het bedrijf.

Volgens de doorgaans goed ingevoerde website Automobilwoche is hij de beoogde opvolger van Dietmar Voggenreiter. Schot werkt sinds 2011 voor Volkswagen.

Momenteel is de 56-jarige Nederlander actief bij de bestelautodivisie van Volkswagen. Bij dat onderdeel is hij ook verantwoordelijk voor verkoop en marketing. Eerder werkte hij onder meer bij branchegenoot Daimler en hij stond ooit ook aan het hoofd van de Nederlandse importeur van dat concern.

In totaal zou Audi een kwartet nieuwe bestuurders willen benoemen. Daarbij zou naast de marketingdirecteur ook de financieel directeur, de personeelschef en de eindverantwoordelijke voor de productie plaats moeten maken. Het bestuur van Audi telt in totaal zeven leden.

Audi stond net als moederbedrijf Volkswagen stevig onder druk vanwege het dieselschandaal. Daarbovenop kwam de beschuldiging dat Volkswagen en Audi samen met andere Duitse automakers jarenlang verboden prijsafspraken zouden hebben gemaakt.

Lezersreacties (76) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.