NAIAS verplaatst vanaf 2020 naar juni

Van winter naar zomer

NAIAS verplaatst vanaf 2020 naar juni
The North American International Auto Show vindt vanaf 2020 niet in januari, maar in juni plaats. Dat bevestigt de organisatie van de autobeurs vandaag.

Eind vorige maand schreven we al over de geruchten over een verplaatsing van de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit, een autobeurs die tot op heden altijd in januari plaatshad. Nu heeft The Detroit Auto Dealers Association, de club die het jaarlijkse autofeest organiseert, bevestigd dat de NAIAS vanaf 2020 niet meer in januari, maar in juni plaatsvindt.

Dat is niet de enige wijziging. Volgens de organisatie worden de kosten vanaf 2020 met 30 tot 40 procent teruggebracht ten opzichte van de kosten die nu voor de beurs worden gemaakt. Tevens zou straks nog maar drie weken nodig zijn om de beurs op poten te zetten in plaats van acht.

De editie van 2019 zal nog wel zoals voorheen gebruikelijk in januari plaatshebben. Autofabrikanten slaan de NAIAS de laatste tijd steeds vaker over, iets dat we overigens ook bij Europa autoshows zien. Audi, Mercedes-Benz, BMW en Porscheslaan samen met merken als Volvo, Jaguar, Land Rover, Mini, Maserati en Ferrari de show over. Daarnaast heeft de NAIAS 'last' van technologiebeurs Consumer Electronics Show (CES) die in Las Vegas plaatsvindt, eveneens in januari.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.