'Mitsubishi stopt verscheping drie modellen naar Europa'

Vervroegd einde?

Mitsubishi Eclipse Cross

Een opmerkelijk bericht over Mitsubishi: de Japanse fabrikant zou namelijk al per september stoppen met het verschepen van de Outlander, Eclipse Cross en ASX naar het Europese continent.

De bezem gaat erdoor bij de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi en dat betekent voor de Europese markt onder andere dat Mitsubishi haar aanwezigheid fors gaat verkleinen. Eind vorige maand werd bekend dat het merk in ieder geval voorlopig geen nieuwe modellen meer naar Europa brengt. Het huidige aanbod blijft, voor zover bekend, voorlopig wel gewoon leverbaar. Dat zou betekenen dat je voorlopig nog gewoon kunt aankloppen voor een nieuwe Space Star, Eclipse Cross, Outlander, ASX en L200. Drie modellen daarvan lijken nu echter eerder op de tocht te staan dan verwacht.

Volgens Automotive News wordt de verscheping van de Eclipse Cross, Outlander en ASX naar Europa namelijk per september stilgelegd. Een 'bron dicht bij het merk' meldt dat aan het medium. De Space Star en L200 zouden nog wel tot eind volgend jaar nieuw onze kant op komen. Als dat inderdaad het geval is, zou dat een enorme klap voor het merk betekenen. Hoewel de Space Star hier in Nederland momenteel het best lopende model is, zorgen de Eclipse Cross, Outlander en ASX ook nog voor de nodige aantallen én voor hogere winstmarges. Vorig jaar verkocht Mitsubishi 2.003 exemplaren van de Outlander, 920 van de Eclipse Cross en 880 van de ASX.

Mogelijk is het echter toch niet genoeg voor Mitsubishi om er nog mee door te gaan en wordt er haast gemaakt met het snoeien in het wereldwijde aanbod. Mitsubishi Europe zou niet op de geruchten willen reageren. Mitsubishi Nederland gaat na navraag van AutoWeek er ook niet op in.

PRIVATE LEASE Mitsubishi Eclipse Cross

Mitsubishi
Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 DI-T 2WD Pure (5D/6H)
€ 491
 
Arval
Mitsubishi Eclipse Cross PHEV Intense+ (5D/CVT)
€ 614
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (54) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.