Mitsubishi plaagt met Ground Tourer Concept

Mitsubishi mee met Coupé-SUV hype

Mitsubishi plaagt met Ground Tourer Concept
Mitsubishi heeft een teaser gelanceerd van een nieuw studiemodel dat het in oktober zal presenteren tijdens de Autosalon van Parijs.

Mitsubishi noemt zijn conceptuele nieuweling Ground Tourer Concept en spreekt van een "high-end SUV Coupé". Het studiemodel past in een serie van twee andere exemplaren - de Concept XR PHEV II en de eX Concept - waarmee Mitsubishi een nieuwe designtaal wil neerzetten.

Nagenoeg iedere concept-car die Mitsubishi presenteert beschikt over een plug-inhybride aandrijflijn en in dit geval is dat niet anders. Mitsubishi schrijft dat het model zich richt op de hogere regionen van de automarkt en dat hij ook naast het asfalt "comfort kan bieden". Wij gaan er derhalve van uit dat de Ground Tourer een vierwielaandrijver is.

Met zijn Coupé-SUV ligt Mitsubishi mee op de hype van de cross-over met aflopende daklijn. SsangYong liet met de niet bepaald aangeslagen Actyon in het begin van dit milllenium al zien het concept te begrijpen. Later volgden de BMW X6 en X4 en inmiddels heeft Mercedes een GLE Coupé en een GLC Coupé. Land Rover werkt achter de schermen druk aan een Range Rover met sportiever DNA, en Mazda heeft in China de CX-4.

PRIVATE LEASE Mitsubishi

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.