Mitsubishi Eclipse & Raider

Mitsubishi Eclipse
Mitsubishi RaiderMitsubishi EclipseMitsubishi EclipseMitsubishi EclipseMitsubishi EclipseMitsubishi EclipseMitsubishi EclipseMitsubishi RaiderMitsubishi RaiderMitsubishi RaiderMitsubishi RaiderMitsubishi RaiderMitsubishi Raider
Begin december lieten we al tekeningen zien van twee nieuwe Mitsubishi's die in Detroit zouden worden onthuld. Dat is nu gebeurd en daarom laten we hierbij de Raider pickup en de fraaie Eclips coupé we nog even de revue passeren.

Begin december lieten we al tekeningen zien van twee nieuwe Mitsubishi's die in Detroit zouden worden onthuld. We willen u de foto's van deze nieuwe auto's niet onthouden, speciaal niet van de Ecipse, de leuke coupé die ooit ook in Nederland op de markt was.

Mitsubishi onthulde in Detroit een grote truck, de 5,59 m lange Raider. Het is de productieversie van de Sport Truck Concept, die vorig jaar in Motown werd onthuld. De pick-up truck komt in de tweede helft van het jaar op de Amerikaanse markt en is uitgerust met naar keuze een 3,7-liter V9 met 210 pk of een 4,7-liter V8 met 230 pk. De V8 is de krachtigste die in een truck in de klasse van de Raider wordt geleverd en heeft een maximum koppel van 393 Nm bij 3600 tpm. De motor is gekoppeld aan een vijftraps automatische transmissie. De Raider wordt gebouwd in de DaimlerChryslerfabriek in Michigan en komt in de loop van dit jaar op de markt.

Veel interessanter vinden wij natuurlijk de nieuwe Eclipse, een fraaie coupé, waarvan je zou willen dat hij ook naar Europa komt. Maar Mitsubishi heeft wat dat betreft geen plannen. Jammer dus, want de 4,56 m lange Eclipse heeft fraaie lijnen en ook lekker wat motorvermogen, als je tenminste de GT-versie neemt. Die is voorzien van een 3,8-liter V6 met 260 pk en een maximum koppel van 353 Nm. Aan trekkracht geen gebrek! Een handgeschakelde zesbak en een vijftraps automatische transmissie horen bij die uitvoering tot de mogelijkheden. Ook de Eclipse wordt gebouwd in Amerika, maar dan in de fabriek van Mitsubishi in Illinois. De snelle Mitsubishi is vanaf de zomer leverbaar.

PRIVATE LEASE Mitsubishi

Arval
Mitsubishi Space Star 1.2 Connect+ (5D/5H)
€ 313