Mini Vision: voorproefje op toekomstige kleintjes

Mini Vision
Mini Vision ConceptMini Vision ConceptMini Vision ConceptMini Vision ConceptMini Vision ConceptMini Vision ConceptMini Vision Concept
Mini presenteert de Vision, een guitige concept-car die een voorproefje geeft van wat we in de toekomst van Mini kunnen verwachten.

Eerlijk is eerlijk, hoe de nieuwe Mini er gaat uitzien is niet bepaald een verrassing meer. Hoe de details worden opgevuld, blijft natuurlijk nog even afwachten. Deze Mini Vision zal ons daar ongetwijfeld een beetje bij kunnen helpen.

Volgens Mini geeft ons de Vision een blik in de toekomst, en laat-ie allerlei ideeën en elementen zien die we op aankomende Mini's kunnen verwachten. Geen spannende toekomstblikken zonder een arsenaal aan gadgets, vandaar dat de Vision beschikt over Driving Experience Control. Hiermee is de interieurverlichting - en zo te zien komt dat tot stand met behulp van behoorlijk wat lampjes - in een handomdraai van kleur te veranderen.

De hexagonale grille zien we gelukkig terug op de Glamorous Gold gespoten Vision en ook vanuit andere hoeken gezien is dit ongetwijfeld een afstammeling van de allereerste Mini's. Om de lichtunits heen zijn full-ledlampen geplaatst, die dienst doen als dagrijverlichting. Evenals bij de huidige Mini het geval is, zijn ook het dak, de raampartij en de rest van het plaatwerk als losstaande delen getekend.

De Vision is vervaardigd uit lichtgewicht 'Organo metaal', een innovatief goedje dat uit verschillende soorten vezels bestaat. Volgens Mini moeten we dan ook een vezelachtig patroon op het plaatwerk kunnen zien. De spiegels, luchtinlaat en wielen zijn volgens het persbericht extra aerodynamisch getekend.

Vanbinnen zien we een verzameling aan kleuren en ander opzichtige elementen. Het dashboard is met z'n grote centraal geplaatste informatiepaneel onmiskenbaar Mini, en volgens de ontwerpers doet de binnenzijde ruim aan voor een auto van dit formaat. Opvallend detail: de snelheidsmeter lijkt z'n weg naar een meer praktische plek te hebben gevonden: achter het stuur. In de deurpanelen zien we lijnen die doen denken aan de Britse vlag, maar die in feite dienst doen als een soort snelbinders.

Op de vloer zijn de ontwerpers helemaal losgegaan. De Brit krijgt een ware 'Mini Disco'-vloer op z'n bodemplaat gelegd. Wat dit precies betekent is nog wat onduidelijk, maar de pijltjes die we op de afbeeldingen zien beloven weinig rust wanneer je wilt afslaan...

Natuurlijk is deze Vision een voorproefje van de nieuwe Mini. Begin deze maand liepen we die al zonder camouflage tegen het lijf. We verwachten een showdebuut op de IAA in Frankfurt. Het definitieve productiemodel zal vanbinnen onbetwist iets rustiger op het netvlies liggen dan dit bijzondere voorproefje.

PRIVATE LEASE MINI Mini

DirectLease
Mini Electric Camden Edition (3D/CVT)
€ 509
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.