Mini gaat Amerikanen zelf leren schakelen

Waar ligt het aangrijpingspunt?

Mini Manual Driving School

'In de Verenigde Staten heeft elke auto een automaat'. Een bekend vooroordeel, maar het percentage auto's met handbak is aan de andere kant van de grote plas daadwerkelijk veel lager dan in Europa. De Amerikaanse tak van Mini richt de Mini Manual Driving School op om de Amerikaanse consument aan de handbak én dus ook aan de producten van Mini te krijgen.

Uit onderzoek van CNBC bleek in 2020 dat slechts zo'n 13 procent van de dat jaar in de Verenigde Staten verkochte auto's een handgeschakelde transmissie heeft. Tot voor kort had elk model van Mini in de Verenigde Staten een automaat, maar met ingang van november zijn de driedeurs hatchback Cooper, Cooper S en John Cooper Works er optioneel ook met een handgeschakelde versnellingsbak te krijgen. Om de Amerikaanse Mini-klant kennis te laten maken met de handbak én natuurlijk om ze tot het aanvinken van de handbakoptie te verleiden, gaat Mini Amerikanen leren zelf te schakelen.

Mini stampt in de Verenigde Staten de Mini Manual Driving School uit de grond. Bij het BMW Performance Center in het in de Amerikaanse staat Californië gelegen Thermal gaat instructeurs klassikale lessen én praktijklessen 'zelf schakelen' geven. Mini zegt uit te gaan leggen hoe je het aangrijpingspunt vindt, hoe je soepel kunt schakelen en hoe je met een handbak uit de startblokken komt. Er zit zelfs een praktijkexamen bij op een afgesloten terrein. Zo zie je maar weer: de handbak is nog niet dood, ook niet in de Verenigde Staten.

PRIVATE LEASE MINI

Lezersreacties (68) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.