Mini Electric Cabrio onthuld: toch in productie

Wel zeer beperkte oplage

Mini Electric Cabrio
Mini Electric CabrioMini Electric CabrioMini Electric CabrioMini Electric CabrioMini Electric CabrioMini Electric CabrioMini Electric CabrioMini Electric Cabrio

Mini maakte afgelopen zomer iedereen lekker met een open versie van de Mini Electric, maar nam hem niet in productie. Voor wie toen baalde, is er nu goed nieuws. De Britten zijn erop teruggekomen. Dit is de Mini Electric Cabrio!

Je zou denken dat Mini inmiddels wel een beetje klaar is met de huidige generatie van zijn driedeurs en cabrio, maar niets is minder waar. Hoewel de opvolger al een tijdje staat te trappelen, komt er op de valreep toch nog een leuke uitbreiding voor de elektrische Mini Electric. De afgelopen zomer gepresenteerde open Mini Electric (of de elektrische Mini Cabrio, net hoe je het bekijkt) gaat tóch in productie. Daarmee stapt Mini in een markt waarin nog amper wat te kiezen valt; die van de elektrische cabriolet.

Mini zegt dat het de 'zeer positieve feedback' van afgelopen zomer ter harte heeft genomen en daarom toch overgaat tot het bouwen van een kleine serie. Je leest het goed, het wordt dus geen massaproduct. Er komen er namelijk slechts 999 van, voor de Europese markt. In Nederland worden er 30 leverbaar.

Mini Electric Cabrio

Mini Electric Cabrio

Bekend recept

De Mini Electric Cabrio is onder meer van zijn broertjes met brandstofmotor te onderscheiden door de speciale 17-inch wielen die we ook al kennen van de reguliere Mini Electric en een speciale 'e' op de neus en kont. Tevens is er in dit geval een sticker die aangeeft welk exemplaar van de 999 het betreft.

Verder houdt Mini het toch vooral bij het bekende recept van de Mini Electric en dat geldt ook voor de aandrijflijn. Een 184 pk sterke elektromotor helpt de hem in 8,2 seconden van 0 naar 100 km/h. Daarmee is-ie een krappe seconde langzamer dan de dichte variant. Ook de WLPT-actieradius ligt wat lager: 201 km in plaats van 235 km. Wat dan wel weer gelijk zou zijn, is de bagageruimte van 160 liter.

Prijs Mini Electric Cabrio

Zoals gezegd blijven er maar 30 exemplaren van de in Nederland gebouwde Mini Electric Cabrio in eigen land. Vanaf april is de standaard rijk uitgeruste Mini Electric Cabrio leverbaar voor €62.990.

Lezersreacties (46) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.