MG5 EV is elektrische stationwagon

Nieuw in de UK, ook voor Nederland?

MG5 EV elektrische stationwagen
MG5 EV elektrische stationwagenMG5 EV elektrische stationwagenMG5 EV elektrische stationwagenMG5 EV elektrische stationwagenMG5 EV elektrische stationwagenMG5 EV elektrische stationwagenMG5 EV elektrische stationwagenMG5 EV elektrische stationwagenMG5 EV elektrische stationwagenMG5 EV elektrische stationwagenMG5 EV elektrische stationwagenMG5 EV elektrische stationwagen

De Europese terugkeer van het ‘Britse’ MG heeft het huidige Chinese moederbedrijf zeker geen windeieren gelegd. In het Verenigd Koninkrijk is nu een geheel nieuw elektrisch model aan het gamma toegevoegd: de MG5 EV.

Met de MG ZS EV verloopt de Europese wedergeboorte van het iconische MG van een leien dakje. In Nederland rijden sinds zijn introductie al 2.500 exemplaren rond van de voordelig geprijsde elektrische SUV. MG beloofde eerder dat het portfolio in 2020 en 2021 verder aangevuld zou worden met elektrische auto’s. Een daarvan lijkt nu onthuld te zijn: de MG5 EV. Geheel tegen de stroom in geen SUV, maar een stationwagon! De 4,54 centimeter lange MG5 is pakweg 20 centimeter langer dan de MG ZS EV en met een bagageruimte van 464 liter slikt hij 16 liter meer dan die cross-over. Vergeleken met populaire stationwagons is de MG5 EV net iets korter dan een Kia Ceed Sportswagon.

Het ontwerp van de nieuwe MG stationwagon is overigens niet geheel nieuw. Drie jaar geleden presenteerde zusterbedrijf Roewe de Ei5. Die Roewe rijdt in China ook al als elektrische station rond, maar krijgt dan een 115 pk elektromotor met een 52,5 kWh accupakket. Dat accupakket blijft in deze nieuwe MG5 EV hetzelfde, maar hij krijgt de krachtigere motor uit de ZS EV met 143 pk. Na WLTP-metingen blijkt de stationwagon daar 213 miles (343 km) ver mee te komen. Aan de CCS-lader duurt het 50 minuten totdat de EV weer tot 80 procent is gevuld.

De jongste telg uit de MG-familie staat nog voor de jaarwisseling bij de Britse dealers. In Groot-Brittannië groeide MG in de loop der tijd uit tot het populairste EV-merk. Of de MG5 EV in Nederland op de markt komt is nog niet helemaal zeker, maar de kans is zeker aanwezig. Eerst maken de Nederlandse dealers zich op voor de zojuist aangekondigde plug-in hybride HS.

PRIVATE LEASE MG

DirectLease
MG 4 Standard Range (5D/CVT)
€ 499
 
DirectLease
MG ZS 50kWh Comfort (5D/CVT)
€ 509
 
Arval
MG 5 Standard Range Comfort (5D/CVT)
€ 571
 

Lezersreacties (61) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.