Mercedes presenteert IAA Concept in Frankfurt

IAA Concept heeft dubbelleven

Mercedes IAA Concept
Mercedes IAA ConceptMercedes IAA ConceptMercedes IAA ConceptMercedes IAA ConceptMercedes IAA ConceptMercedes IAA ConceptMercedes IAA ConceptMercedes IAA ConceptMercedes IAA ConceptMercedes IAA ConceptMercedes IAA ConceptMercedes IAA ConceptMercedes IAA Concept
Gisteren liet Mercedes al wat vage beelden zien van het huzarenstukje dat het merk tijdens de IAA zou onthullen. Vandaag hebben we hem dan volledig in beeld: de IAA Concept!

Eerder wist Mercedes ons al te melden dan z'n conceptuele nieuweling IAA zou gaan heten. IAA staat in dit geval niet voor Internationale Automobil-Ausstellung - zoals de beurs waar hij zojuist is gepresenteerd - maar voor Intelligent Aerodynamic Automobile. We hebben nu alle details van de gelikte concept-car - met een cW-waarde van 0,19 - te pakken!

De Concept Intelligent Aerodynamic Automobile is volgens Mercedes twee auto's in een. In de basis rijdt de auto rond in Design-mode. Als de 80 km/h wordt bereikt, transformeert de concept-car in Aerodynamic-mode. Het hele uiterlijk past zich aan om zo efficiënt mogelijk door de wind te snijden. Flapjes, spoilers en lipjes en de rijhoogte worden allemaal aangepast en in- of uit elkaar geschoven.

Het studiemodel meet 5,040 meter in de lengte (5,43 meter in Aerodynamic-mode) en is 1.995 meter breed. Met een hoogte van 1,305 meter is het een vrij plat model, terwijl de wielbasis een zeer fatsoenlijke 2,975 meter bedraagt. Onder de kap ligt een plug-inhybride aandrijflijn, bestaande uit een benzine- en een elektromotor die in totaal goed is voor 279 pk. Z'n topsnelheid ligt op 250 km/h. In 'Design-mode' bedraagt de volledig elektrische actieradius 62 kilometer. De CO2-uitstoot bedraagt in deze stand 31 g/km. In Aerodynamic-mode komt de Benz 66 kilometer ver en bedraagt de CO2-emissie 28 gram per kilometer.

Vanbinnen bouwt de IAA Concept voort op de interieurs van de S-klasse. Vrijwel alles laat zich via aanraakschermen bedienen. De achterlichtunits hebben volgens Mercedes 'het Stardust-effect', iets dat we terug gaan zien op 'een productiemodel' in 2016.

Mercedes noemt de IAA Concept een "Coupé Saloon", wat er wellicht op wijst dat we in de toekomst een Audi A7-achtige - meer dan de CLS dat is - op de markt kunnen verwachten.

Video

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.