Mercedes E-klasse aan de wandel

Mercedes E-klasse aan de wandel
Mercedes E-klasse aan de wandelMercedes E-klasse aan de wandelMercedes E-klasse aan de wandelMercedes E-klasse aan de wandelMercedes E-klasse aan de wandelMercedes E-klasse aan de wandel
Mercedes-Benz heeft de nieuwe E-klasse voor het eerst de openbare weg op gestuurd. Hij is nog flink ingepakt, maar laat wel al het één en ander doorschemeren.

We zagen de nieuwe E-klasse al twee keer eerder. Eerst als omgebouwde C-klasse, en vorige maand in definitief pak op het circuit. Vandaag komen we hem tegen op de openbare weg. Het eerste wat opvalt, is de enorme hoeveelheid camouflage, waardoor de E-klasse moddervet lijkt.

Als je goed kijkt, herken je tussen al het camouflagegeweld toch een aantal nieuwe lijnen. Zo lijkt de laaddrempel van de kofferbak wat ronder en daarmee kleiner te zijn vormgegeven. Ook zien we een vernieuwde C-stijl, waardoor de zijruiten anders gelijnd zijn.

De volgende generatie E-klasse deelt z'n achterwielaangedreven platform met de huidige C-klasse. De motoren zullen voor een groot deel overeenkomen met diezelfde C-klasse. Dat betekent dat er vier- en zescilinders onder de kap komen en dat de topversies weer een V8 krijgen.

We moeten wel nog even geduld hebben. De nieuwe generatie E-klasse verschijnt naar verwachting pas in 2016 op de markt.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.