Mercedes-Benz komt met pick-up

Mercedes-Benz komt met pick-up
Mercedes gaat zich wagen aan het segment der pick-ups. Voor het einde van dit decennium zouden we een werkpaard met ster op de neus in de showroom kunnen verwachten.

De tak van Mercedes die zich bezighoudt met bedrijfswagens heeft gezegd dat we binnen nu en 5 jaar een pick-up van het merk kunnen verwachten. Volgens Dieter Zetsche - topman van Daimler - zal een Mercedes pick-up goed kunnen bijdragen aan de beoogde groeicijfers van het merk.

We krijgen direct een voorproefje te zien in de vorm van een designschets. De Benz wordt overigens geen fullsize werkpaard zoals bijvoorbeeld een Chevrolet Silverado. Het model richt z'n vizier op modellen als de Toyota Hilux en Ford Ranger. De belangrijkste markten voor de nieuwe Duitser, zullen Australië, delen van Europa, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika zijn.

Het is niet ondenkbaar dat de pick-up genen gaat delen met een model van Renault-Nissan, denk aan Nissan Navara. De Citan is namelijk al een verkapte Renault Kangoo.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (68) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.