Mercedes-Benz GLC Coupé klaar voor debuut

Bekend recept

Spyshots Mercedes-Benz GLC Coupe
Spyshots Mercedes-Benz GLC CoupeSpyshots Mercedes-Benz GLC CoupeSpyshots Mercedes-Benz GLC CoupeSpyshots Mercedes-Benz GLC CoupeSpyshots Mercedes-Benz GLC CoupeSpyshots Mercedes-Benz GLC CoupeSpyshots Mercedes-Benz GLC CoupeSpyshots Mercedes-Benz GLC Coupe

Medio 2021 toverde Mercedes-Benz de tweede generatie GLC uit de hoge hoed. Geheel volgens Mercedes' SUV-traditie komt daar ook weer een GLC Coupé naast en het is die nieuwe Mercedes GLC Coupé die op deze foto's van dichtbij te zien is.

Mercedes-Benz is heer en meester in het vullen van niches en dus komt het natuurlijk met een nieuwe GLC Coupé op basis van de in 2021 gelanceerde tweede generatie GLC. Die nieuwe GLC groeide een maatje ten opzichte van zijn voorganger en dus is ook de nieuwe GLC Coupé die je op deze foto's ziet een slagje groter dan de uitgaande versie.

Spyshots Mercedes-Benz GLC Coupe

Mercedes-Benz GLC Coupé: compleet met geïntegreerde achterspoiler.

Het formaat wijzigt dus iets, maar het concept van de Mercedes-Benz GLC Coupé blijft onveranderd. De nieuwe GLC Coupé wordt weer het dynamischer gelijnde alternatief voor de reguliere GLC, compleet met een sterker aflopende daklijn voor wie dat verkiest boven veel hoofdruimte achterin. Achterop dit zwarte testexemplaar zien we net als op eerder gekiekte prototypes een in de achterklep geïntegreerde achterspoiler. De achterlichten lijken sterke gelijkenissen te vertonen met de exemplaren achterop auto's als de huidige CLA en CLS.

Net als de praktischer gevormde GLC komt ook de Mercedes-Benz GLC Coupé beschikbaar met een uitgebreide reeks aandrijflijnen. Mercedes-Benz geeft z'n concurrent van auto's als de BMW X4 en Q5 Sportback niet alleen mild-hybride benzine- en dieselmotoren, maar ongetwijfeld ook een of meerdere plug-in hybride aandrijflijnen. Reken onder meer op de komst van een GLC 300 e en 400 e Coupé en natuurlijk ook weer op heftige AMG-versies.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz GLC

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLC 200 4MATIC Business Line (5D/9A)
€ 1.132
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum