Mercedes-Benz laat EQS zien

Gelikt ogend elektrisch vlaggenschip

Mercedes-Benz EQS teaser

De S-klasse krijgt een volledig elektrisch equivalent: de EQS. Van dat volledig elektrische topmodel heeft Mercedes-Benz nu een eerste afbeelding vrijgegeven.

Mercedes-Benz trekt nog dit jaar het doek van zijn elektrische topmodel: de EQS. De auto die zijn leven in 2019 tijdens de IAA begon in de vorm van de futuristisch ogende Vision EQS, is al meerdere malen in testkostuum gesnapt. Ditmaal is het echter Mercedes-Benz zélf dat meer van de auto laat zien.

Hoewel de EQS de elektrische broer van de nieuwe S-klasse lijkt te worden, zorgt Mercedes-Benz onderling voor een groot onderscheid. Sterker nog, de nieuwe S-klasse en de EQS zullen totaal andere auto's zijn. Daarmee gaat Mercedes-Benz bij zijn elektrische topmodel dus verder dan het bij modellen als de EQA en EQC gaat. Die twee zijn immers vanbuiten prima te herkennen als respectievelijk de GLA en de GLC. De EQS komt op een basis te staan die MEA2 heet, een modulair elektrisch platform dat meer dan het MRA-platform van de op stapel staande nieuwe S-klasse geschikt is voor elektrische auto's.

Mercedes-Benz giet de EQS ook niet in een standaard sedanvorm zoals het met de nieuwe S-klasse straks wél doet. De auto lijkt meer een enorme vierdeurs coupé-achtige te worden, compleet met een sterk aflopende daklijn. De Vision EQS, de concept-car die aan de EQS voorafging, had een beoogde actieradius van zo'n 700 kilometer. De eerste exemplaren van de EQS moeten volgens de oorspronkelijke planning nog dit jaar worden gebouwd. De Nederlandse marktintroductie verwachten we niet voor volgend jaar.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (127) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.