Mercedes-AMG met GT Coupé naar Genève

Aanvulling op AMG GT-familie

Mercedes-AMG GT Coupé Teaser
Mercedes-AMG laat weten dat het een nieuwe variant van de GT meebrengt naar de Autosalon van Genève.

Mercedes-AMG toont een selectie foto's waarop een ingepakte, nieuwe variant van de AMG GT-familie is te zien. We weten natuurlijk al even dat het om een nieuwe vijfdeursversie van die coupé gaat, een auto waar we met de Mercedes-AMG GT Concept al een behoorlijk realistische vooruitblik op te zien hebben gekregen.

Opvallend genoeg noemt Mercedes-AMG zijn nieuwkomer 'GT Coupé', terwijl de al bekende AMG GT van zichzelf al een coupé is. De auto waarmee Mercedes-AMG landgenoot Porsche Panamera om de oren wil slaan, deelt zijn technische basis zeer waarschijnlijk níet met zijn al bekende broer. Voor het platform wijkt Mercedes-Benz vermoedelijk uit naar de basis die het onder meer onder de E- en CLS-klasse heeft zitten. Onder de kap is er wel verwantschap met de AMG GT. Hier krijgt hoe dan ook de bekende 4,0-liter grote biturbo-V8 een plek. De hybride aandrijflijn die op de AMG GT Concept debuteerde, zal niet in die vorm beschikbaar zijn, al ligt een variant met elektro-ondersteuning wel degelijk in het verschiet.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.