'Mercedes-AMG GT Black Series op komst'

Wat de E 63 S kan, moet de AMG GT ook kunnen

Mercedes-AMG GT R
Mercedes-AMG zou een Black Series-variant van de GT in het vat hebben.

De kans op een nóg sterkere AMG GT dan de GT R is logischerwijs best groot. Bedenk je dat de GT R met z'n al niet misselijke 585 pk het qua vermogen aflegt tegen de nieuwe AMG E 63 S. Die heeft namelijk een 612 pk versie van de 4.0 biturbo V8 onder de kap liggen. Waarom zou Mercedes-AMG's topmodel die aan zijn neus voorbij zien gaan?

In gesprek met Top Gear wist Tobias Moers van Mercedes-AMG de geruchtenmolen een flinke zwengel te geven. Hij geeft aan dat het klaarstomen van een krachtigere AMG GT wel mogelijk is, maar dat het flink wat tijd en aandacht nodig heeft. Volgens hem moet er voor een Black Series-versie behalve aan de motor ook nog wel wat aan de aerodynamica en het gewicht van de AMG GT geschaafd worden. Voorlopig blijft is het nog even toekomstmuziek, maar we achten de kans groot dat de auto tegen het begin van het nieuwe decennium zijn opwachting maakt.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.