'Mercedes-AMG GT bijna uit productie'

Ruim baan voor de SL

Mercedes-AMG GT Black Series

Mercedes-AMG stopt naar verluidt al bijna met de productie van de AMG GT Coupé en AMG GT Roadster. De Porsche 911-concurrent houdt het na zeven jaar voor gezien.

Het is alweer ruim zeven jaar geleden dat we kennis maakten met de Mercedes-AMG GT Coupé. De opvolger van de SLS AMG, die met aanzienlijk meer finesse het de Porsche 911 echt lastig moest gaan maken. Hij verscheen in tal van varianten, zoals de GT S, GT R en redelijk recent nog de alles overtreffende Black Series. Voor liefhebbers van open geweld verscheen twee jaar na de Coupé de AMG GT Roadster. Nu komt er waarschijnlijk al zeer binnenkort een einde aan dit voor Mercedes-AMG zeer succesvolle hoofdstuk uit zijn geschiedenis.

Het Spaanse Motor.es meldt namelijk dat de orderboeken gesloten zijn en de laatste exemplaren nog voor het einde van dit jaar van de band lopen. In december stopt de productie. Er zouden alleen nog bestellingen worden verwerkt die begin deze maand zijn binnengekomen. De Mercedes-AMG GT Coupé en Roadster zijn hier in Nederland inmiddels ook enkel nog uit voorraad leverbaar. Het einde lijkt dus inderdaad in zicht en dat is op zich geen heel grote verrassing. Mercedes-AMG werkt namelijk aan de nieuwe SL, die in wezen ook als opvolger voor de AMG GT Roadster fungeert.

Een directe opvolger voor de AMG GT Coupé is nog niet in beeld. De grotere Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé blijft natuurlijk nog wel en kreeg onlangs zelfs een splinternieuwe deels elektrische topversie.

Gerelateerde forumtopics