Mercedes-AMG GT '73' 4-Door Coupé op pad

Hybride-monster

Mercedes-AMG GT '73' 4-Door Coupé op pad

Mercedes-AMG scherpt dit jaar de 4-Door Coupé aan en daarbij lijkt er vooral qua aandrijving interessant nieuws aan te komen. Naar verluidt zien we op deze kersverse fotoserie de '73', een extreem sterke plug-in hybride.

De Mercedes-AMG GT 4-Door is inmiddels bijna drie jaar onder ons en dat is voor 'Das Haus' lang genoeg om de razendsnelle vierdeurs bij te punten. Hoewel de uiterlijke verandering beperkt lijkt te blijven, zit er op technisch gebied iets bijzonders aan te komen. Mercedes beloofde immers dat er een plug-in hybride 4-Door Coupé zou verschijnen, die de kracht van de 4.0 biturbo-V8 combineert met elektrokracht. Die draagt naar verluidt de aanduiding '73' en dat geeft al direct aan waar we die versie moeten zien in het gamma: helemaal bovenaan.

Waar de huidige topversie, de 63 S, het op puur benzinekracht schopt tot 639 pk, is de verwachting dat de 73 daar ruimschoots overheen gaat. De aandrijflijn van de voorbode op de 4-Door Coupé, de AMG GT Concept uit 2017, vormt hiervoor waarschijnlijk een goed referentiepunt. Die combineerde de V8 met een elektromotor op de achteras en kwam daarmee op een systeemvermogen van 805 pk uit. Dat zou betekenen dat de Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid het wel eens heel zwaar kan krijgen. Reken op een 0-100 km/h-acceleratie in 3 seconden of misschien zelfs net iets minder. Er is hoe dan ook een gerede kans dat de 4-Door met de komst van de 73 in één klap de krachtigste straatlegale Mercedes ooit wordt. Dat is nu nog de 730 pk sterke Mercedes-AMG GT Black Series.

Wie dat wat te veel van het goede vindt, kan ook met gezonde spanning uitkijken naar de updates voor de andere sportieve knallers die eraan komen. De 63 en 63 S krijgen mogelijk mild-hybride techniek toebedeeld, waarmee ze waarschijnlijk ook nog een tandje krachtiger worden. Overigens zijn de 43 en 53 nu al uitgerust met het zogenoemde EQ-Boost.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.