Mercedes-AMG GT 4-Door sleept 'Ringrecord' binnen

Snelste vierzitter!

Mercedes-AMG GT 4-Door sleept 'Ringrecord' binnen
De Mercedes-Benz met misschien wel de lastigste naam in jaren heeft een Ringrecord op zijn naam weten te zetten.

De Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+ 4-Door Coupé, zoals de krachtigste versie van de AMG GT 4-Door Coupé voluit heet, mag zich de snelste vierzits productieauto op de Nürburgring-Nordschleife noemen. De Panamera-tegenspeler uit Sindelfingen heeft een ronde op het bijna 21 kilometer lange en 154 bochten tellende circuit afgelegd in 7.25,41.

Achter het stuur van de AMG GT 63 S 4-Door Coupé zat niemand minder dan Demian Schaffert, Development Engineer van Mercedes-AMG. Om de rondetijd in perspectief te zetten: Mercedes-AMG joeg in augustus 2013 zelf een SLS AMG Black Series in 7.25,67 over het Duitse circuit. Een kleine maar niet bepaald onbelangrijke kanttekening bij dit record: vorig jaar knalde Jaguar met de XE Project 8, ook een vierzitter, in 7.21,23 seconden over de Nürburgring-Nordschleife. Het verschil zit hem in het feit dat de Project 8 een tot 300 stuks gelimiteerde extreme versie van de XE is, terwijl de AMG GT 63 S 4-Door Coupé een auto zonder een dergelijke productielimiet is.

Onder de kap van de topper van het AMG GT 4-Door Coupé-gamma ligt een 4,0-liter V8, die dankzij twee turbo's maar liefst 640 pk en 900 Nm levert. Daarmee gaat de auto in 3,2 tellen naar een snelheid van 100 km/h. De topsnelheid? Die is met 315 km/h ook absoluut niet mals. Heftige cijfers, zeker als je je bedenkt dat de auto in praktisch elke verschijningsvorm zo'n 2.000 kilo in de schaal legt.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.