Mercedes A-klasse laadt draadloos op via de grond

Mercedes A-klasse laadt draadloos op via de grond
Mercedes-Benz is gestart met een proef voor inductieladen. Daarbij wordt de elektrische A-klasse E-cell inductief opgeladen via een spoel in de grond.

Aan verschillende kanten wordt er gewerkt aan een draadloos oplaadsysteem voor elektrische auto's. Daimler experimenteert er mee in bij het 'Effizienzhaus-Plus mit Elektromobilität' in Duitsland. Voor dat project, dat in maart 2012 start, is een huis neergezet dat meer energie moet winnen dan het verbruikt.

De Mercedes A-klasse E-Cell is de auto die voor de deur staat en die wordt opgeladen via een systeem in de vloer. Kabels zijn dus niet langer nodig. In de carport is echter nog wel een Wallbox geplaatst, waarmee de auto via het stopcontact kan worden opgeladen.

Een vierkoppig gezin gaat gedurende vijftien maanden in het huis wonen en krijgt naast de A-klasse ook de beschikking over een elektrische Smart en een Smart Ebike. Die kunnen ook via het reguliere stopcontact worden opgeladen.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz A-klasse

Arval
Mercedes-Benz A 180 Business Line (5D/7A)
€ 562
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz A 180 Business Line (4D/7A)
€ 608
 
Alphabet
Mercedes-Benz A 180 Business Line (5D/7A)
€ 629
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.