Meer files door energiekosten: thuiswerkers naar kantoor

De kou ontvluchten

Spits file (foto ANP)

Met de hoge energiekosten is het voor sommige mensen gunstiger om weer op kantoor te werken in plaats van thuis. Dan kan thuis de verwarming immers zachter gezet worden. Het gevolg: het kon op de weg wel eens drukker worden dan aanvankelijk verwacht.

Thuiswerkers stappen deze winter weer vaker in de auto naar hun werk om te besparen op hun energiekosten thuis. Dat kan de komende maanden tot meer files leiden, vreest de Coalitie Anders Reizen. Bijna de helft (46 procent) van de thuiswerkende werknemers geeft aan dat de stijgende energiekosten een reden zijn weer vaker naar kantoor te gaan. Extra zorgen zijn er bij werknemers met een sociale huurwoning; 68 procent van hen maakt zich (zeer) veel zorgen, blijkt uit onderzoek van Kantar in opdracht van de Coalitie Anders Reizen.

"We zien al dat er weer meer files zijn. Met name op dinsdag en donderdag is het heel druk. Als het straks kouder wordt, kan thuiswerken bij sommige medewerkers het loodje leggen, want werknemers besparen liever op hun energierekening dan op hoge brandstofkosten’’, verklaart Cornelis Vlot van Anders Reizen de onderzoeksresultaten. Ruim 2.000 werknemers werd naar hun persoonlijke situatie gevraagd.

Lezersreacties (74) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.