Mazda werkt aan zes-in-lijn SkyActiv-X

Ook zes-in-lijn SkyActiv-D op komst!

 Mazda VISION COUPE concept

In een document waarin Mazda de resultaten van het financiële boekjaar uit de doeken doet, heeft het merk een paar zeer interessante aankondigingen.

Mazda schrijft onder andere dat het dit jaar de CX-30 op de markt brengt, en dat het de motorenlijst van de nieuwe 3 dit jaar uitbreidt met een SkyActiv-X-motor. Daarbij geeft het merk vrij dat het investeert in een aantal zaken die zeer veelbelovend klinken.

Het grootste nieuws is wellicht de aankondiging van een nieuwe variant op het SkyActiv-X-thema. Tot nu toe  is alleen de komst van een viercilinder met SkyActiv-X-techniek aangekondigd, maar Mazda zegt dat het werkt aan de ontwikkeling van een zes-in-lijn SkyActiv-X benzinemotor. Niet alleen kunnen we een SkyActiv-X-krachtbron met zes pitten verwachten, Mazda noemt namelijk ook de komst van een zes-in-lijn SkyActiv-D dieselmotor! Ook bevestigt het merk dat het zowel modellen met mild-hybrid techniek als plug-ins op de markt brengt.

Opvallend hierbij: Mazda schaart de zescilinder lijnmotoren en de 48V- en plug-in-aankondiging onder het kopje "large architecture".  Daar zet Mazda onder andere "motor in lengterichting incl. i-Activ AWD" bij. Of dit betekent dat deze zaken bestemd zijn voor een nieuw groot model, valt nog te bezien. Het klinkt in ieder geval hoopgevend.

Onder het kopje "Small Architecture" spreekt Mazda onder andere over Mild-Hybrid techniek, zelfstandig ontwikkelde EV's.

Video

PRIVATE LEASE Mazda

Mazda
Mazda 2 SkyActiv-G 90 Sportive (5D/6H)
€ 375
 
Mazda
Mazda MX-30 Prime-Line (5D/CVT)
€ 455
 
Mazda
Mazda CX-30 e-SkyActiv-X 186 2WD (5D/6H)
€ 503
 
Mazda
Mazda CX-5 SkyActiv-G 165 Homura (5D/6A)
€ 629
 
Mazda
Mazda MX-5 SkyActiv-G 132 (2D/6H)
€ 639
 
Mazda
Mazda 6 SportBreak SkyActiv-G 2.0 165 (5D/6H)
€ 739
 
Mazda
Mazda CX-60 e-SkyActiv PHEV 327 Prime-Line (5D/8A)
€ 759
 

Lezersreacties (118) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.