Mazda: vierde MX-5 stuk scherper

Mazda MX-5 (illustratie Radovan Varicak)
We hebben ons exclusieve bezoek aan het Mazda R&D Centre in de buurt van Frankfurt aangegrepen om naar meer dan alleen de Takeri te vragen. Ook over de nieuwe MX-5 hebben we de nodige details weten te ontfrutselen.

Peter Birtwhistle, Europese designchef van Mazda, meldt ons dat de ontwikkeling van de volgende generatie MX-5 (de twee foto's zijn illustraties) in volle gang is: "We zijn op dit moment bezig met de laatste schetsen voor de definitieve auto. We willen de MX-5 een scherper design geven, omdat we onze doelgroep willen vergroten. Het design hoeft dan niet meteen agressief te worden. De ontwerpen van Lotus hebben het karakter waar wij bij de vierde generatie MX-5 ook naar streven."
Birtwhistle doet een opvallende onthulling: "De ingenieurs hebben zelfs even voorwielaandrijving overwogen voor de nieuwe generatie MX-5. Die plannen zijn gelukkig snel van tafel geveegd. Een MX-5 hoort gewoon achterwielaandrijving te hebben. Extreem veel lichter zal de MX-5 niet worden. We besparen natuurlijk gewicht met de SkyActiv-techniek, maar veiligheidsvoorschriften zorgen er tegelijkertijd voor dat bepaalde constructies juist zwaarder worden."

Wellicht dit jaar al eerste levensteken

Hij vervolgt: "Het is natuurlijk financieel niet haalbaar om een achterwielaangedreven platform alleen voor zo'n roadster te ontwikkelen. Er komt dan ook minimaal één andere auto op dit platform te staan. Welke, dat kan ik momenteel niet zeggen."
Hiroyuki Matsumoto, Vice President van het Europese R&D Center, wil ons tenslotte ook nog iets over de introductiedatum van de MX-5 zeggen: "We willen de introductie van de MX-5 graag iets naar voren schuiven. Het zou dus kunnen dat we dit jaar al iets laten zien op een autoshow in de vorm van een concept-car. De definitieve auto komt echter pas na de 6, dus in 2013."

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (62) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum