Mazda schrapt topdiesel CX-5

Skyactiv-D 184

Mazda CX-5 SkyActiv-G 165

De leveringslijst van de Mazda CX-5 is in Nederland iets korter geworden. De Nederlandse importeur heeft besloten om in ieder geval tijdelijk een streep te zetten door de krachtigste dieselversie van de SUV.

Bovenaan de dieselladder van de Mazda CX-5 stond tot op heden de Skyactiv-D 184, met de 184 pk en 445 Nm sterke 2,2-liter viercilinder diesel onder de kap. Deze krachtbron was alleen leverbaar in combinatie met vierwielaandrijving en een zestrapsautomaat, niet bepaald elementen die de auto goedkoper maakten. De Nederlandse importeur heeft besloten deze zelfontsteker - voorlopig - uit het leveringsprogamma te halen.

De directe aanleiding voor het wegvallen van deze motor is een door de WLTP-testmethode veroorzaakte bpm-verhoging die de prijs van het topmodel aanzienlijk zou opdrijven. Daarbij maakt deze dieselversie volgens de importeur een dermate klein deel uit van de verkoopmix dat is besloten de levering te stoppen. De krachtbron werd twee jaar geleden voor het eerst in de CX-5 leverbaar. Destijds loste de topdiesel de 175 pk sterke Skyactiv-D 175 af.

Dieselrijders die toch graag een CX-5 wensen, hoeven de SUV niet direct van hun shortlist te schrappen. De CX-5 blijft namelijk leverbaar met de 150 pk en 380 Nm sterke variant van de 2.2 dieselmotor, die in de Skyactiv-D 150 zijn werk doet. De CX-5 is in combinatie met deze krachtbon zowel met een handgeschakelde zesbak als met een zestraps automaat te koop. Vierwielaandrijving is echter geen optie. Wél is deze CX-5 ook in de wat milder geprijsde naamloze standaarduitvoering én als Comfort leverbaar. Die keuze was met de zojuist verdwenen topversie niet mogelijk. De instapprijs van de CX-5 Skyactiv-D 150 ligt thans op € 43.190.

PRIVATE LEASE Mazda CX-5

Mazda
Mazda CX-5 SkyActiv-G 165 M Hybrid Centre-Line (5D/6H)
€ 619
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.