Mazda pakt wereldwijde productie weer op

Voor eind juli draait alles in Japan weer

Mazda CX-5 productie

Terwijl in Europa na de corona-lockdown langzaam maar zeker het werk weer wordt opgepakt, staan productiebanden elders op de wereld nog deels of helemaal stil. Mazda zegt dat daar wat het merk betreft voor eind juli verandering in moet komen.

Voor eind juli moeten alle Japanse fabrieken van Mazda weer op volle toeren draaien. Dit houdt in dat er zowel overdag als ’s nachts weer zal worden gewerkt. Mazda maakt deze keuze op basis van de ontwikkelingen op het gebied van de aanlevering van voorraden en de vraag bij dealers. Per 1 juli zullen twee fabrieken in Hiroshima en één in Yamaguchi weer opengaan. In de andere fabriek in Yamaguchi zal op 27 juli het werk weer worden opgepakt.

Met zijn fabrieken elders in de wereld is Mazda iets terughoudender. De fabrieken in Mexico en Thailand zullen voorlopig op halve krachten blijven draaien. In vergelijking met vorig jaar zal het Japanse productievolume op zo’n 80 procent moeten uitkomen. Wordt dit gecombineerd met de productie in Mexico en Thailand, dan zal in juli in vergelijking met juni van dit jaar 150 procent meer worden geproduceerd.

PRIVATE LEASE Mazda

Mazda
Mazda 2 SkyActiv-G 90 Sportive (5D/6H)
€ 375
 
Mazda
Mazda MX-30 Prime-Line (5D/CVT)
€ 455
 
Mazda
Mazda CX-30 e-SkyActiv-X 186 2WD (5D/6H)
€ 503
 
Mazda
Mazda MX-5 SkyActiv-G 132 (2D/6H)
€ 639
 
Mazda
Mazda 6 SportBreak SkyActiv-G 2.0 165 (5D/6H)
€ 739
 
Mazda
Mazda CX-60 e-SkyActiv PHEV 327 Prime-Line (5D/8A)
€ 759
 

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.