Mazda MX-5: nieuwe uitvoeringen

Herzien leveringsgamma

Mazda MX-5 modeljaar 2023

Mazda houdt zijn modellengamma niet alleen actueel door zo nu en dan een facelift door te voeren, maar ook door zijn auto's jaarlijks op detailniveau fijn te slijpen. De Mazda MX-5 van het nieuwe modeljaar krijgt onder meer nieuwe uitvoeringen.

Om enige teleurstelling te voorkomen: de Mazda MX-5 van het nieuwe modeljaar krijgt geen grondig vernieuwd uiterlijk of een aangepaste aandrijflijn. Wél brengt Mazda een nieuwe exterieurkleur naar de MX-5 die Zircon Sand heet. Daarnaast verdwijnt de rode versie van de stoffen kap, Mazda brengt er een bruine kap voor in de plaats.

Interessanter zijn echter de uitvoeringen waarin Mazda zijn roadster levert. De open tweezitter was er eerder namelijk in een naamloze standaardsmaak, als Luxury, Signature en als Sportive. De naamloze versie heet voortaan Prime-Line. Daarboven komt de Exclusive-Line te staan. De derde en laatste reguliere variant die als topuitvoering fungeert heet Homura. Voortaan is de 132 pk sterke 1.5 beschikbaar voor elke uitvoering. Daarnaast is de 184 pk sterke 2.0 natuurlijk ook weer beschikbaar. Topversie Homura heeft zaken als Recaro-sportstoelen en als je deze uitvoering combineert met de krachtigste aandrijflijn, krijg je onder meer Brembo-remmerij, Bilstein-dempers, een veerpootbrug en BBS-wielen. De Exclusive-Line en Homura-variant zijn als optie uit te voeren met het Driver Assistance Pack dat meer passieve en actieve rijhulpsystemen omvat. Mazda voegt verder twee Special Editions toe aan het leveringsgamma van de MX-5: de Kazari en Kizuna. De eerste heeft lichtbruine leren bekleding, een bruine softtop en een zwarte hardtop. In de Kizuna krijg je wit leren bekleding, een blauwe softtop en een zwarte hardtop. De MX-5 RF met stalen klapdak blijft gewoon bestaan.

Prijzen voor de Mazda MX-5 van modeljaar 2023 volgen later.

PRIVATE LEASE Mazda MX-5

Mazda
Mazda MX-5 SkyActiv-G 132 Prime-Line (2D/6H)
€ 655
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.