Mazda MX-5 met extra BBR-power

Mazda MX-5 GT270
De Britse tuner BBR heeft al een 270 pk sterke Mazda MX-5 in de prijslijst staan. Daar worden nu twee nieuwe versies aan toegevoegd.

Eind vorig jaar presenteerde de Britse tuner BBR al z'n GT270, een Mazda MX-5 die het dankzij drukvulling tot 270 pk weet te schoppen. Een sprintje naar de 100 km/h is daarmee in 4,9 seconden achter de rug en de topsnelheid ligt op 241 km/h.

Wie het liever iets rustiger aan wil doen, kan kiezen voor de Stage One-versie. Deze is op technisch vlak vrijwel identiek aan de eerder gepresenteerde GT270, al wordt in dit geval de standaard koppeling niet aangepast.

Om de Mazda-koppeling niet al te veel optaters te geven, wordt het vermogen lichtjes teruggeschroefd tot 262 pk. De 2,0-liter MX-5, met dezelfde turbo als de GT270, weet in 5,1 seconden de 100 km/h te bereiken. Z'n top is nagenoeg gelijk aan die van z'n sterkere broer: 240 km/h.

Een trede hoger staat de Stage Two-versie van BBR. Deze walst nog even over het vermogen van de GT270 heen. Dankzij een racekoppeling, een aangepast luchtfilter en andere bougies levert de sportieve Japanner nu 302 pk en 344 Nm. Hoe rap dat de 1.100 kilo wegende MX-5 maakt, wil BBR nog niet zeggen. Wel vermelden ze dat het sterkste project wat prestaties betreft niet onderdoet voor 'echte supercars'.

Het tuningsetje kost ongeveer € 8.150. Alle bovenstaande Mazda's zijn vanbuiten nauwelijks van een standaardexemplaar te onderscheiden en zijn in het Verenigd Koninkrijk bij een behoorlijk aantal Mazda-dealers en MX-5 specialisten te bestellen.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum