Mazda MX-5 krijgt Britse turbo-spieren

Mazda MX-5 GT270
De krachtigste MX-5 die Mazda bij ons in de showroom heeft staan, is de 2.0 GT-M met 160 pk. De Britse tuner BBR voorziet de Japanse roadster van een turbo en doopt hem GT270.

Het getal in z'n nieuwe typeaanduiding slaat natuurlijk op het aantal paarden dat de succesvolle bochtenheld onder de kap heeft liggen. De MX-5 GT270 beschikt over een turbo die er 7 psi aan druk uit perst. Daarmee lanceert de Mazda zich in zo'n 4,9 seconden naar de 100 km/h. Z'n topsnelheid is elektronisch begrensd op 241 km/h.

Voor een goed geluid zorgt een sportuitlaat van de planken van BBR. Verder is de koppeling aangepast om het extra vermogen beter aan te kunnen en uiteraard is ook het motormanagementsysteem geoptimaliseerd. Launch control moet voorkomen dat de achterwielen van de opgefokte MX-5 wegspinnen bij volledig accelereren.

Vanbuiten is de MX-5 nagenoeg standaard gebleven. We zien een subtiel stickertje op de achterzijde en ook in het interieur plakt BBR slechts één subtiel plakkertje. BBR wil 29.995 pond, zo'n 35.812 euro, voor z'n nieuwste creatie hebben.

PRIVATE LEASE Mazda MX-5

Mazda
Mazda MX-5 SkyActiv-G 132 Prime-Line (2D/6H)
€ 655
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.