Maserati maakt meer Ghibli's en Quattroportes

Maserati Ghibli
Maserati had een duidelijk doel voor ogen bij de introductie van de huidige Quattroporte en z'n kleine broertje Ghibli: de verkoopcijfers flink opschroeven. Die missie lijkt geslaagd, want de fabriek moet harder werken om de vraag bij te benen.

Vorige maand werden er 3.000 Maserati's verkocht, ongeveer twee keer zoveel als in mei 2013. De Italiaanse sedans lijken dus aan te slaan, en dat is in Europa mede te danken aan de dieselversies. In de plannen die moederbedrijf Fiat onlangs presenteerde, kwam naar voren dat Maserati en Alfa Romeo steeds meer het Italiaanse antwoord moeten worden op bekende premiummerken als BMW en Porsche.

Om de verhoogde productie bij te kunnen benen, gaan er meer medewerkers naar de fabriek in Grugliasco, waar zowel de Quattroporte als de Ghibli worden gemaakt. Samen met het inkorten van de vakanties van die werknemers moet dat ervoor zorgen dat er wekelijks 900 in plaats van 750 sedans van de band gaan lopen.

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.