M-topman zou graag BMW M7 zien

Alpina B7
Bovenaan het M-menu van BMW maken de 5- en 6-serie al jarenlang de dienst uit. Ontwikkelingschef Albert Biermann van BMW's M-divisie zou graag een M7 aan het programma toegevoegd zien worden.

Deze week toverde BMW de hagelnieuwe M3 en M4 uit de hoge hoed. De M4 mag dan wat naam betreft een nieuweling zijn, voorganger M3 Coupé is al jarenlang een bekende in het wereldje van de pk-adepten.

Albert Biermann, ontwikkelingschef van BMW's M-afdeling, heeft in een interview met het Britse Autocar verkondigd graag een overtreffende trap van de 7-serie te willen maken. "Een snellere 7-serie is bij Alpina te krijgen als B7, maar een M7 zou toch echt anders zijn," zegt Biermann. Daar heeft de M-techneut een goed punt. Alpina zoekt bij z'n modellen altijd naar een gulden middenweg tussen sportiviteit en snelheid. De M-tak van BMW heeft vrijwel niets anders dan extreme sportiviteit bovenaan de agendapunten staan.

Helaas hoeven we een M7 niet al te snel te verwachten. "Momenteel werken we aan andere projecten, zoals de mogelijkheid van vierwielaandrijving voor de volgende generatie M5 en M6. Er zijn zoveel leuke dingen te doen als geld geen rol zou spelen..." besluit Biermann. Voorlopig blijven zowel de 750i xDrive en 760i, met respectievelijk 450 en 544 pk (maar gelijke acceleratietijden), bovenaan de 7-ladder staan.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.