Lincoln MKZ alvast als Concept in Detroit

Lincoln MKZ Concept
Lincoln MKZ ConceptLincoln MKZ ConceptLincoln MKZ ConceptLincoln MKZ ConceptLincoln MKZ ConceptLincoln MKZ ConceptLincoln MKZ ConceptLincoln MKZ Concept
Moederconcern Ford staat in Detroit nadrukkelijk in de spotlights met de nieuwe Fusion, maar ook Lincoln kijkt naar de toekomst. Het merk doet dit met de MKZ Concept.

De MKZ sedan is een al bestaand model van Lincoln. Ten opzichte van de auto die bij de Amerikaanse dealers staat, is de concept-car beduidend groter. De MKZ Concept is 4,93 meter lang (+11 centimeter) en de wielbasis is 2,85 meter (+12 centimeter). De breedte groeit met een beperktere drie centimeter naar 1,86 meter en de hoogte blijft exact gelijk: 1,45 meter. De wielbasis is exact gelijk aan die van de nieuwe Ford Fusion en dat is geen toeval: beide auto's delen een platform.
De auto staat op 20-inch lichtmetaal en heeft een panoramadak. Lincoln laat geen misverstand bestaan over het belang van de MKZ Concept. Volgens het persbericht 'vindt Lincoln zichzelf opnieuw uit met de volgende generatie MKZ'. Vooral het interieur lijkt productierijp. De nieuwe MKZ komt met voor- of vierwielaandrijving en Ecoboost motoren. Lincoln Drive Control en Continuously Controlled Damping (CCD) behoren tot de standaarduitrusting.
Op dit moment is de MKZ Concept te zien op de NAIAS in Detroit. Lincoln meldt nog niet wanneer de volgende generatie MKZ bij de dealers staat. De auto komt niet naar Europa.

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.