Lincoln geeft MKZ nieuw front

Facelift voor 'premium-Mondeo'

Lincoln MKZ facelift
Lincoln MKZ faceliftLincoln MKZ faceliftLincoln MKZ faceliftLincoln MKZ faceliftLincoln MKZ faceliftLincoln MKZ faceliftLincoln MKZLincoln MKZLincoln Continental Concept
In Los Angeles is de LA Auto Show in volle gang. Lincoln heeft er de gefacelifte MKZ aan de wereld getoond.

In 2012 konden we voor het eerst digitaal ruiken aan de tweede generatie Lincoln MKZ (foto 8 en 9). Inmiddels zijn we drie jaar verder en acht Lincoln, de luxedivisie van Ford, de tijd rijp voor een facelift.

De MKZ - die z'n platform deelt met de huidige Ford Mondeo - wisselt z'n oude snoet om voor een front dat met enige fantasie wat invloeden van Jaguar laat zien. Z'n nieuwe grille en nieuwe, minder naar achteren getrokken lichtunits geven de MKZ een minder spitse voorzijde waardoor hij wellicht meer mensen aanspreekt, maar inboet aan originaliteit. Verder zien we invloeden van de Continental Concept (foto 10) terug op de vernieuwde Amerikaan.

In het interieur vinden we een gewijzigde middenconsole waarin de bekritiseerde, aanraakgevoelige knoppen zijn vervangen voor reguliere druktoetsen. Groot nieuws vinden we onder de motorkap. Hier legt Lincoln een nieuwe 3,0 liter metende V6 die 355 pk en 541 Nm trekkracht levert. Wie de MKZ met vierwielaandrijving bestelt, krijgt een 405 pk sterke variant van dat blok mee naar huis. Wie genoegen neemt met minder vermogen - we kunnen het ons voorstellen - kan bij Lincoln aankloppen voor een geblazen 2,0-liter viercilinder met 245 pk of een hybride-aandrijflijn.

In de zomer gaat de Lincoln MKZ in de Amerikaanse verkoop. Net als momenteel het geval is, zal hij het Europese vasteland niet onder z'n wielen krijgen.

Lezersreacties (44) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.